Terug

Schiehoven.Wilgenplas

Verzorging en Verpleging / Verzorgingshuizen

Adres
Hamakerstraat 77
3052JA ROTTERDAM
Website
http://www.de-stromen.nl/
Telefoon
0104228022
Notities

In het verpleeghuisdeel [Schiehoven] verblijven 200 ouderen met lichamelijk [somatische] klachten of met geestelijke achteruitgang [psychogeriatrische klachten]. Op de etages zijn verschillende huiskamers waar de ouderen televisie kunnen kijken, koffie drinken en gezellig eten. Niet alle ouderen blijven lang. Er zijn ook ouderen die komen revalideren na bijvoorbeeld een heupoperatie. Meestal verblijven deze ouderen op een hiervoor ingerichte afdeling in Schiehoven-Wilgenplas of zij verblijven op onze transferafdeling in het Sint Fransciscus Gasthuis.
Aan dementerende ouderen wordt met kleinschalig wonen een woonsituatie geboden die zoveel mogelijk lijkt op de thuissituatie. Zo wordt bijvoorbeeld onder begeleiding hier het eten bereid, worden boodschappen gehaald, de was gedaan en de huiskamer opgeruimd. Dit alles om het leven wat persoonlijker en huiselijker te maken en meer ruimte te geven voor individuele aandacht.
In het verzorgingshuisdeel [Wilgenplas] zijn 68 1-persoonsappartementen en 6 2-persoonsappartementen. Het verzorgingshuisdeel bevindt zicht op de eerste twee etages van de acht-etage-hoge serviceflat Wilgenstaete.
De bewoners uit deze serviceflat, maar ook wijkbewoners, kunnen gebruik maken van de diensten van Schiehoven-Wilgenplas.
In het restaurant kunnen zij de maaltijd gebruiken of gezellig een kopje koffie drinken. Het restaurant is dagelijks geopend van 11.30 tot 13.30 uur

Mochten uw eigen gegevens niet kloppen, dan kunt u deze zelf beheren door u aan te melden op zorgportal.org. Mocht u gegevens van anderen tegenkomen die niet correct of onvolledig zijn, geef dit dan door via 'contact'.